تقاضای محصولات زنجیره فولاد و آهن آلات در کشور بهطور محسوسی کاهش یافته است. این موضوع از کاهش چشمگیر تقاضا در معاملات بورس کالا و نوسانات قیمتی مقاطع مختلف فولادی بهوضوح قابل مشاهده است. بهعنوان مثال، قیمت میلگرد که در آبانماه پس از یک دوره رکود سنگین چندماهه با رشد همراه بود، بخش عمدهای از این افزایش را مدیون رشد نرخ ارز است.
بااینحال، در هفتههای پایانی، این روند صعودی متوقف شد و بازار میلگرد به سمت کاهش قیمت حرکت کرد. برای نمونه، قیمت میلگرد ۱۴ شرکت ذوبآهن اصفهان پس از رسیدن به سقف ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان، به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافت. همچنین، شرکتهایی مانند میلگرد میانه با کاهش شدیدتری روبهرو بودند؛ بهطوریکه هر شاخه ۱۲ متری میلگرد ۱۴ این شرکت در هفته گذشته در حدود ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان نوسان داشته است.
در ادامه این کاهش تقاضا منجر به افت ۳ درصدی تولید فولاد در ده ماه اول سال نسبت به سال گذشته شده و تولید به ۸۵۰.۷ میلیون تن رسیده است. وی افزود: (هدفگذاری فعلی کاهش انتشار کربن محدودیت زیادی برای تولید فولاد ایجاد نکرده است؛ بنابراین، انتظار میرود تولید فولاد چین در سالهای آینده همچنان بالا و در حدود ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد تن باقی بماند.)
صنعت املاک و مستغلات چین یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر تقاضای فولاد است. در حالی که بسیاری از مردم به سرمایهگذاری در خرید خانه بهویژه در شهرهای بزرگ علاقه نشان دادهاند، فروش کلی خانهها به دلیل کاهش اعتماد مصرفکنندگان با افت مواجه شده است. این کاهش در شهرهای درجه سه و چهار، که عموماً بخش عمده ساختوسازها در آنها انجام میشود، حتی شدیدتر بوده است. به گفته ونجیونگ، تقاضای بخش املاک ممکن است با سرعت کمتری کاهش یابد، اما رشد زیرساختها نیز احتمالاً کند خواهد شد و پروژههای جدید به دلیل استفاده کمتر از فولاد تأثیر بیشتری خواهند داشت.
با رسیدن تقاضای فولاد چین به اوج خود، انتظار میرود مصرف فولاد هر سال حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تن (معادل ۲ تا ۳ درصد) کاهش یابد. تقاضای ظاهری فولاد در سال ۲۰۲۳، بر اساس دادههای CISA، به ۹۶۰ میلیون تن رسید که حدود ۲۰ میلیون تن نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش داشت.
در عین حال، از اواخر سپتامبر، مقامات چینی اقدامات حمایتی برای اقتصاد خود معرفی کردهاند که مهمترین آن افزایش قابل توجه سقف بدهی برای جایگزینی بدهیهای نامشهود دولتهای محلی است. این اقدامات ممکن است به چین کمک کند تا در سال آینده به رشد اقتصادی ۵ درصد دست یابد. هرچند هنوز مشخص نیست این سیاستها چه تأثیری بر تقاضای واقعی فولاد خواهند داشت، اما حداقل میتوانند روند نزولی بازار را در سال ۲۰۲۵ متوقف کنند. با این وجود، ونجیونگ هشدار داد: (عدم قطعیت بزرگ از جانب ترامپ است. احتمال وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر همه واردات و ۶۰ درصدی بر چین وجود دارد. اگر این محدودیتها اعمال نشود، قیمت فولاد به کف خود نزدیک است.)